A látszat néha csal

Folyamatosan jelennek meg újabbnál újabb találmányok, amelyek legtöbbször egy új divatot teremtve. Ezek a néha egyszerűnek látszó dolgok sokkal nagyobb jelentőséggel bírnak, mint gondolnánk. Persze ilyenkor az első reakció az, hogy minek is nekem olyan, hiszen teljesen felesleges, csak pénzkidobás. Ugye ismerősek ezek a kijelentések? Még arra sem veszik sokan a fáradtságot, hogy megtudják mire is való pontosan.

Sokan a telefonjuk védelmét se helyezik előtérbe, mondván hogy egy tok vagy fólia úgysem véd semmit, majd ő vigyáz rá, aztán amikor sikerül összetörnie, fel van háborodva, mennyibe is kerül egy ilyen javítás. De ez legyen az ő gondjuk, szerencsére többen vagyunk abban a csoportban, akik mindent megtesznek az értékeik megóvásáért, és hajlandóak áldozni azért, hogy elkerüljék a nagyobb veszteséget. Amikor először találkoztam a Heelgood sarokvédőjével, én is furcsa szemmel tekintettem rá. Sokáig gondolkoztam, próbáltam megfejteni, hogy mire is való valójában, de mivel nem jöttem rá, a kíváncsiságtól vezérelve fel is néztem a www.heelgood.hu-ra, ahol részletesen kifejtik, mire hivatott ez a termék.

Ez tömören egy elasztikus anyagú sarokvédő, amit arra találtak ki, hogy a cipőink sarkát megóvja a vezetés közbeni sérülésektől. Be kell vallanom, gondolkodóba estem, és gyorsan le is ellenőriztem a cipőimet, amikor szembesültem vele, hogy nekem is megjelentek ezek a sérülések, az autókárpit hatására. Kopások, foltok, amikkel már tényleg nem lehet mit kezdeni. Eddig sose néztem ilyen szemmel a cipőimre, de mivel egy két olyan darab is sérült, ami nem volt olcsó, így megelőzve a nagyobb bajt, gyorsan rendeltem én is egy párat a cipősarokvédőből. A futár pár napon belül ki is hozta. Meggyőződtem róla, hogy a felhelyezése könnyű és viselete kényelmes, észre se lehet venni, hogy a lábamon van.  Azóta csak ebben vezetek és eldöntöttem, hogy bármilyen új terméket is észlelek a környezetemben, gyorsabban utána járok mire is jó, hiszen sohasem lehet tudni, mekkora segítség lehet.

Vélemény, hozzászólás?