Ne napoztasd a telefonod!

A nyári kánikulában sokszor nagy veszélynek van kitéve a telefonod, főleg ha sokat lógsz kint a szabadban, strandon, a Margitszigeten, a Gellérthegyen vagy a Római parton. A nagy melegben ugyanis a telefonod egyelőre nem tud védekezni önmagától. Neked kell vigyázni rá. A meleg és párás idő az, ami a leginkább megterheli a készülékedet, nem pedig a kisebb mennyiségű homok, ami a különböző résekbe bepotyog, sőt nem is az a pár csepp víz, ami rácsöppen egy medence szélén vagy egy vízparton.

A meleg hatására a telefon gyors működéséért és hatékony energia felhasználásáért a  processzor a felelős, így ha az a forróság és tűző napfény hatásának van kitéve, hamar lelassul és mi máris érezni fogjuk, hogy  valami gond van a telefonnal. Ezt a tapasztalatot könnyen meg tudjuk előzni egy pár szabállyal, amit ha nem veszünk elég komolyan, vihetjük javíttatni a telefont az androidszerviz.hu szakembereihez.

Nagy melegben tehát érdemes a következő intézkedéseket megtenni a telefonunk érdekben:

  • tegyük energiatakarékos üzemmódba a telefont, így kevesebb alkalmazást fog futtatni és hamarabb észhez tud térni a nagy melegben
  • vegyük le a készülék fényerejét,  hogy még kevesebb energia fogyjon.
  • kapcsoljuk ki a wifit vagy a mobilnetet, amikor csak tudjuk, így a folyamatos alkalmazás frissítéseket egy kis időre felfüggesztjük, amik a telefon processzorát megterhelik.

Meglepő az utolsó tipp: bizony ki is lehet kapcsolni egy pár órára a mobilt, főleg, ha barátokkal vagyunk, strandolunk vagy egyéb olyan tevékenységet végzünk, amikor nem kell a telefon vagy éppen nem tudjuk közben használni.

Vélemény, hozzászólás?