AirPods tartó szilikon – egy igazán vagány megoldás

A fülhallgatók és az azokhoz szilárdan ragaszkodó vezetékek evolúcióját tekintve mindig történik valamilyen meglepő áttörés, ami tovább lendíti ezeket az elengedhetetlen eszközöket a fejlődés útján. A kábelek talán nagyobb fejtörést okozhattak a gyártóknak, mint a fülbe dugható rész. A kábelek sérülékenysége ugyanis sokszor felülírta az időtállóságot.

A műanyag borítás után az utóbbi időszakban egyre nagyobb népszerűségre tettek szert az anyag, szövet borítású kábelek, illetve a laposabb formájú és széles, illetve a szilikon borítású kábelek is. Ezek a megoldások néha javítottak, néha pedig rontottak az élettartamon, márkája válogatja. Aztán megérkeztek a vezeték nélküli AirPods fülhallgatók és mindenki fellélegezhetett. Kivéve azokat, akik már annyira megszokták a vezetékeket, ezáltal furcsának találják az új verziót, ráadásul attól félnek, hogy könnyen el lehet veszíteni a kis fülbe akasztható vackokat. Érthető, hogy sokakban felmerülnek ezek az aggályok, erre a gyártók is igyekeztek gondolni, így 2 praktikus kiegészítőt is piacra dobtak a kételkedőknek.

Az egyik a fülhallgatóra illeszthető pánt, amit csak rá kell húzni a fülhallgató végére, a szilikon zsinór két végében lévő mágnes pedig összekapcsolódva garantáltan a nyakban tartja a fülest. A másik pedig egy szilikon tartó, ami ráadásul kompatibilis az Apple Watch karórákkal, így szó szerint mindig kéznél lehet a vezeték nélküli fülhallgató. Utóbbit az applewatchshop.hu webshopjából be is lehet szerezni jó pár vagány színben, hogy passzoljon a tartó az okosórához is. Persze ahhoz, hogy soha ne veszítsünk el egy fülhallgatót, nem elég egy pár okos megoldás, némi figyelem sem árt a megőrzéshez. 

Vélemény, hozzászólás?