Arany középút

Életünk legmeghatározóbb tevékenysége az egymással történő kommunikáció. Szinte minden ember rendelkezik mobiltelefonnal, ami az életünk egyik legmeghatározóbb kommunikációs eszköze. Csak nézz szét a villamoson, a vonaton vagy bármely tömegközlekedési eszközön. Szinte minden ember a mobilját nyomkodja. Írásban könnyebb a kommunikáció, itt elbújhat az ember a kijelző mögé, akár többször is átfogalmazhat egy üzenetet, mire a végleges változat mellett dönt.

De mi a helyzet a személyes kommunikációval? Ez már nehezebb, igaz? Főleg ha vadidegen emberekkel kell beszélnünk, esetleg tárgyalnunk. Ez már sokkal komplexebb feladat. Szinte minden ember keveredett már olyan beszélgetésbe, ahol a felek az „agresszív” kommunikációt képviselve, érvekre hivatkozva, csak a saját akaratukat szeretnék ráerőltetni a másikra. Illetve, ennek ellenpéldája a passzív kommunikációs fél, aki mindent, minden ellenkezés nélkül elfogad, nem nyilvánít saját véleményt. A Kogwheel csapata segít az arany középút megtalálásában, hogy az iménti példákban megemlített szituációk során is jól működő kommunikációt tudjunk kialakítani.

A Kohwheel oldalon megtalálhatod a segítséget, hogy a lehető legjobb eredményeket érd el az élet bármely területén. Segítséget kaphatsz az asszertív kommunikáció elsajátításában, hogy többé már ne kelljen félned a személyes beszélgetéstől, nem kell alulmaradni sem erőszakkal kivívni az akaratodat. Így sokkal eredményesebb kommunikációt érhetsz el, ami egyben fejleszti is az önismereted, az empátiád, és az érzelmi intelligenciád. Így már nem is tűnik olyan bonyolultnak igaz? Ennek használatával te is magabiztosabb és sikeresebb lehetsz az élet minden területén. Ne felejtsd, a kommunikáció az, ami örök kapcsolatot alkot az emberek között.

Vélemény, hozzászólás?